Езерото Младост конечно доби стопан

Велешкото езеро Младост е дадено на управување и користење на ЈП „Лисиче“ од Велес. Со оваа владина одлука се става крај и на децениското бесправно искористување на водениот потенцијал кога езерото беше без газда. Добивањето стопан на езерото Младост, ќе значи многу и за економскиот развој на околината, оти ќе има кој да се грижи за него, а корист ќе имаат и сопствениците на земјоделските парцели бидејќи ќе добијат систем за наводнување.

Read more