Водостојот на Младост ја достигна највисоката кота

Велешкото езеро „Младост“ ја достигна максималната кота. Изминатите два дена водата од акумулацијата преливаше преку браната. Од водостопанското претпријатие Лисиче велат дека за 24 часа преку преливот можат да минуваат 100 илајди метри кубни вода кои завршуваат во Вардар.

Read more

По триесет години повторно Младост прели преку браната

Езерото Младост прели.  Преку браната истекуваат првите количини на вода. Засега тоа  е минимално. Доколку се остварат прогнозите на хидрометеоролозите

Read more